AK Parti, HDP ve CHP’den ATV’nin Kürtçe sansürüne tepki

ATV’de yayınlanan Esra Erol’un sunduğu gündüz kuşağı programında, Kürtçe konuşan kadının sesinin kısılarak sansür uygulanması yoğun tepkiye yol açtı. Siyasiler, sosyal medya üzerinden “Kürtçeye sansürü” sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti, HDP ve CHP’den ATV’nin Kürtçe sansürüne tepki

ATV’de yayınlanan “Esra Erol’da” isimli sabah kuşağı programda kayıp olarak aranan 21 yaşındaki kızıyla bir araya getirilen Besime Toma ağlayarak kızına sarılıp Kürtçe konuşmaya başlayınca programın ses akışı bir süreliğine kesildi.

Toma’nın kızı sunucu Erol’a “Fazla Türkçesi yok” dedi. Erol ise “Ama ben anlayamıyorum söylemek istediklerini ifade edemiyorum” diye yanıt verdi.

Toma’nın kesilmeyen kısımlarda kızına Kürtçe “Çocukların var… Ciğerim yanıyor. Kurban olurum, yanıma gel…” dediği duyuldu.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine siyasetçiler başta olmak üzere, bir çok kesim ATV ve Esra Erol’a tepki gösterdi.

ATV’den veya Esra Erol’dan konuya ilişkin açıklama gelmedi.

AK Parti eski Mardin Milletvekili ▫ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri paylaştı:

“Devlet televizyonu TRT- KURDÎ’nin 24 saat Kürtçe yayın yaptığı be milyonların konuştuğu Kürtçe’ye karşı özel tv’lerde zaman zaman yaşanan bu yasakçı zihniyeti ve bazı TV dizilerinde rastladığımız nefret sahnelerini, red etmek, ama sebepleri üzerinde de durup düşünmek gerekir.”