İsmail Saymaz’dan ‘Abdullah Zeydan’ tepkisi: O ki, engel vardı, YSK neden izin verdi?

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesi kararının geri alınmasına birçok kişi tepki gösterdi.

İsmail Saymaz’dan ‘Abdullah Zeydan’ tepkisi: O ki, engel vardı, YSK neden izin verdi?

Gazeteci İsmail Saymaz X hesabından yaptığı paylaşımda "Sen misin İstanbul’da AK Parti’ye destek vermeyen… Adalet Bakanlığı, DEM’in Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın yasal haklarını seçimden iki gün önce geri aldırmış. O ki, engel vardı… YSK neden Zeydan’ın adaylığına izin verdi? Bu Van’a dolaylı kayyum atamaktır” dedi.

Sezgin Tanrıkulu: Yine AK Partinin halk iradesine tahammülsüzlüğü

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Yine AK Partinin halk iradesine tahammülsüzlüğü, Belediye Başkanlığını kazanamamış adayına verme girişimi… Aynı örnekleri 2019 seçimlerinde Diyarbakır Bağlar ve diğer üç ilçede görmüştük. Bu kez Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını gasp etmeye çalışıyorlar. Yargı ve YSK bu hukuksuzluğa alet ve aracı olmamalıdır. Pamuk ipliğine toplumsal bakışımızı dinamitleyecek bu girişim kabul edilemez. Tüm gücümüz ile karşı duracağız” ifadelerini kullandı.

Batman Baro Başkanı Erkan Şenses: Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız

Batman Baro Başkanı Erkan Şenses de "Abdullah Zeydan’a seçime girme vizesi veren yargının seçimden 2 gün önce bu vizeyi iptal etmesi kabul edilemez. Siyasal iktidarı Van halkının iradesine saygı duymaya çağırıyoruz. Van halkıyla dayanışma içinde, bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız” dedi.

İHD: Yargı darbesini asla kabul etmiyoruz

İHD Genel Merkezi de "Kayyum Siyaseti Son Bulmalıdır! Uzun yıllar hukuksuz bir şekilde cezaevinde kalan Abdullah Zeydan tüm şartları yerine getirerek Van Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. Yüksek Seçim Kurulu Zeydan’ın adaylığını kabul etti ve Abdullah Zeydan 31 Mart seçimlerinde büyük bir oy farkı ile Van Belediye Başkanı seçildi. Belediye başkanlığına başvuru yaparken memnu haklarının iadesi konusunda iade kararı veren mahkeme maalesef ki seçimlerin ardından kendi kararlarını geri aldı ve memnu haklarının iadesi kararını ortadan kaldırdı. Bu, yargının araç olarak kullanılarak Abdullah Zeydan’a halkın iradesine ve Van Belediyesi’ne yeni bir kayyum atama şeklidir. Bu konuda öncelikle ana muhalefet partisini ve tüm demokratik kamuoyunu tepki göstermeye davet ediyoruz. İnsan hakları savunucuları olarak bu yargı darbesini asla kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.