AK Parti'den Rojava'daki seçimler hakkında açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rojava'da yapılmak istenen seçimlere ilişkin "Teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz. dedi

AK Parti'den Rojava'daki seçimler hakkında açıklama

Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Rojava'da ertelenen yerel seçimlere ilişkin konuşan Çelik, "Suriye PKK'sı olan PYD unsurlarının seçim gerçekleştirme çabaları vardı. Hala çeşitli arayışlar olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı sert tutumumuzu tekrar ifade etmek isterim" dedi.

Çelik, kamuoyunda tepkilere neden olan yurtdışı çıkış harcıyla ilgili "Konuşulan her şey taslak düzeyinde yazılır. Son karar verilinceye kadar bunların hiçbiri geçerli değil" diye konuştu.

AK Partili Çelik'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Burada seçim faaliyeti PKK'nın güdümündeki seçim faaliyeti esasında teröristan kurulması anlamına gelir. Bu bir seçim de değildir zaten. Orada bir teröristan meydana getirmek için bir yöntemin istismar edilmesi demektir.

Bu aynı zamanda Suriye'nin milli güvenliğini tehdit edecek bir gelişmedir, buna aynı şekilde cevap verilecektir. BM Güvenlik Konseyi'nin kararına atıf yapılarak burada herhangi şekilde doğru, adil, şeffaf bir seçimin gerçekleşmeyeceği ifade edilmesi bizce doğrudur. Burnumuzun dibinde geçmişte yaşanan acıları yaşatacak gelişmelere müsaade etmemiz söz konusu olmayacaktır.

Şimşek-Karatepe Görüşmesi

Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesine ilişkin kendisine sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

"Biz özgüvenli bir hükümete sahibiz. Dolayısıyla ekonomi konusunda uyguladığımız Orta Vadeli Programda bu çerçevede Türkiye'nin doğru kazanımlar ve dünyaya doğru mesajlar verilmesi için gereken sonuçları üretiyor. Bununla ilgili bilgi almak isteyenler olursa tabii ki bakanlarımız bilgiyi verirler. Bunlar hükümetin bildiği, bakanlığın zaten bildiği, üzerinde çalıştığı konular. Bir şey gündeme getiriliyor muhalefet tarafından. Gündemde olup yapılırsa 'biz gündeme getirdik de yapıldı' deniyor. Yapılmamışsa 'biz söyledik yapılmadı' deniyor. Bugünkü görüşmede değerli bakanımız Mehmet Şimşek, hükümet olarak hangi adımları attığımızı hangi sonuçlar ürettiğimizi, mukayeseli bir biçimde paylaşmış oldu. Onlar bir açıklama yapmışlar 'Öneri getirdik kabul görmedi."