Atina'dan Türkiye'ye F-35 tehdidi… Pentagon: Müttefikler şiddetten kaçınmalı!

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye ile ilgili açıklamalarına ilişkin Pentagon’dan yanıt geldi. CNN TÜRK'e konuşan Pentagon yetkilileri ‘müttefikler şiddetten kaçınsın’ açıklamasını yaptı.

Atina'dan Türkiye'ye F-35 tehdidi… Pentagon: Müttefikler şiddetten kaçınmalı!

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis Open TV'ye verdiği röportajda, Miçotakis'in Türkiye'yi rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Yunanistan'ın aldığı F-35'ler, Amerika ve Fransa ile kurduğu savunma ittifakları ile çok daha güçlü bir hale geldiğini söyleyen Georgiadis, Atina'nın son 5 yıl içinde havacılık konusunda merdivenleri hızla tırmanarak Türkiye'yi zor durumda bıraktığını iddia etti.

CNN Türk'e konuşan Pentagon yetkilileri, "Müttefikler şiddetten kaçınsın" açıklamasını yaptI.

"Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, Yunan Bakanın Türkiye'ye yaptığı F-35 tehditi üzerine yorumu spesifik olarak görmediğini ancak müttefiklerin birbirleri ile çalışması gerektiğini ve müttefikler arasında şiddeti hoş görmeyeceklerini söyledi.

'Hem Türkiye hem de Yunanistan bizim değerli ortak ve müttefiklerimizdir. Bu konuda iki ülkeye de aynı mesafedeyiz. Bu iki ülkenin de birbiriyle şu ana kadar sorunlarını çözmesi için yaptığı çalışmaları destekliyoruz' diyerek net bir şekilde Yunanistan’ın yaptığı açıklamaya bir tepki göstermedi.