Barzani Yardım Vakfı Afrin'de Kürtçe kursu açtı

Barzani Yardım Vakfı (BCF), Kürtçe öğretimine yönelik yaptığı girişim sonucunda Efrin'de kurslar açtı.

Barzani Yardım Vakfı Afrin'de Kürtçe kursu açtı

BCF, eğitim personeli ve Kürtçe öğretmeni sıkıntısı nedeniyle Rojava'nın Efrin kentinde Kürt vatandaşlara Kürtçe öğretmeye yönelik bir dizi kurs başlattı.

Proje kapsamında geçmişte çok sayıda öğretmen yetiştirilirken, şimdi de Efrin ve çevresindeki vatandaşlara başlangıç ve orta seviyeler için Kürtçe öğrenme olanağı sağlanıyor.

BCF öğretmen ve çalışanlarına göre girişim sayesinde bölge halkına Kürtçe öğretilir.

Kürtçe öğretmeni Şirin Haci Abdo, K24'e yaptığı açıklamada, kursa katılanlara önce okuma ve yazmayı öğrettiklerini belirterek, "Proje kapsamında öğretmenleri de yetiştiriyoruz. Daha önce 15 öğretmen hazırladık." dedi.

Öte yandan katılımcılar, kursun açılmasından ve Kürtçe öğrenmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek, ana dillerinin varlıkları anlamına geldiğini, dil yoksa olmayacaklarını vurguladı.

Kursa katılanlardan Avesta Mustafa, "Bir gün kentimizde Kürtçe öğrenme merkezinin açılacağına hiç inanmazdık; Dil varlığımız demektir, bu yüzden öğrenmeliyiz." diye konuştu.

Rojava'nın Efrin kentinde şubesinin açılmasından bu yana BCF, kent ve çevre halkına yardım ve hizmet sağlamaya devam ederek yüzlerce aileye insani ile maddi yardım ulaştırdı.