Biden: Rusya Ukrayna'da durmayacak, tüm Avrupa tehdit altında

Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa, Fransa'nın başkentinde düzenlenen bir toplantıda Rusya'nın işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna'ya desteklerini yineledi.

Biden: Rusya Ukrayna'da durmayacak, tüm Avrupa tehdit altında

Cumartesi günü Paris'teki Elysee Sarayı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başkan Joe Biden, Vladimir Putin'in Ukrayna'da "durmayacağı" uyarısında bulundu.

Biden Fransa'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında "Tüm Avrupa tehdit altında olacak, bunun olmasına izin vermeyeceğiz" dedi. "Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna'nın yanında güçlü bir şekilde duruyor. Tekrar söylüyorum, çekip gitmeyeceğiz."

ABD Başkanı Çarşamba gününden bu yana Fransa'da bulunuyor ve İkinci Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren D-Day çıkarmasının 80. yıldönümü anma törenlerine katılıyor.

Cuma günü hem Biden hem de Macron Paris'te Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelerek Ukrayna'ya destek sözü verdiler.

Cumartesi günü Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Fransız ve ABD liderlerinin Rusya'nın savaşında Atlantik ötesinde daha geniş bir güvenliğin tehlikede olduğu konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Ukrayna'nın güvenlik ihtiyaçlarını görüşmek üzere düzenli olarak bir araya gelen ve yaklaşık 50 ülkeden oluşan koalisyona atıfta bulunulan açıklamada "Fransa ve ABD, Ukrayna Savunma Temas Grubu'ndaki topçu koalisyonuna eş başkanlık ediyor ve Ukrayna'ya mevcut aşamada ve daha uzun vadede gerekli desteği sağlamak için yeni adımlar atma niyetinde" denildi.

Açıklamada ayrıca ABD ve Fransa'nın "Ukrayna'ya siyasi, güvenlik, insani ve ekonomik yardım sağlamaya devam etme" taahhütlerini bir kez daha teyit ettikleri belirtildi.