Diyarbakır esnafından zam protestosu: 3 gün ışık söndürecek

Diyarbakır esnafı yüksek meblağlı elektik faturalarını protesto etti.

Diyarbakır esnafından zam protestosu: 3 gün ışık söndürecek

Ofis Sanat Sokağı Esnafları ve Ofis Sanat Sokağı Güzelleştirme ve Koruma Derneği üyeleri, Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına katılanlar elektriğe yapılan son zamlarla birlikte yüksek miktarlarda gelen elektrik faturalarına çözüm bulunmasını talep etti.

Eylemde esnafının elektriğinin devlet tarafından karşılanması istendi.  Açıklamada Diyarbakır esnafının zor urumda olduğu belirtilerek özetle şöyle denildi:

“Kepenk kapatmaktan başka çare bulamıyoruz”

“Günümüzde elektrik, ekmek gibi, su gibi, barınma gibi temel ihtiyaç haline gelmiştir. Sadece elektrik değil bugün ihtiyaç duyduğumuz enerjiye erişim sorunu eğitim ve sağlık hakkına erişememek kadar zaruridir.

Bugün buraya toplanan Diyarbakırlı esnaflar olarak pandeminin ağır ekonomik yıkımını atlatmamışken elektrik ve doğal gaza yapılan bu zamlarla kepenk kapatmaktan başka çare bulamıyoruz.

Zamlara karşı basın açıklaması yapıldı.

Gelen yüklü akıl almaz faturalar yüzünden çalışanlarının ücretlerini ödeyememekte, kirasını ödeyememekte, evine en temel ihtiyacı olan ekmeği bile götürememektedir...

Bu ay fatura mı ödeyeyim yoksa kira mı ödeyeyim ayrımı yaşıyoruz.

Hal böyleyken, yapılan bu akıl almaz zamlar özellikle esnaf üzerinde çok ciddi bir yük olmuştur...

Esnaf faturaların devlet tarafından karşılanmasını istiyor.

Son dönemlerde zaten esnaf zor durumda pandemi esnaflarımızı üreticilerimizi çok etkilemiştir ve bir de üstüne çok yüksek gelen elektrik doğalgaz ve yakıtın artması en başta bizleri etkilemektedir esnaflarımız aynı zamanda istihdamda ciddi destekleri oluyor böyle devam ederse önce işçiler işinden olacak sonrada iş yeri kapanır çünkü esnaflarımızın yükü gittikçe taşıyamayacağı bir hal alıyor.

Buradan başta enerji bakanı olmak üzere hükümete sesleniyoruz. Ya 3-5 şirketin çıkarlarını korumaya devam edeceksiniz, ya da yıllarca vergi vermiş esnafın yanında olacaksınız. Yapılan zamları derhal geri alın ve özelleştirme ile özel şirketler eliyle yapılan elektrik dağıtım işini üstlenin. Elektrik dağıtım şirketleri devletleştirilmeden bu enerji sorununun ortadan kalmayacağı açıktır.”