DSG ile Türkiye destekli gruplar arasında şiddetli çatışma

Türkiye destekli gruplar ve Suriye Demokratik Güçleri (DSG) arasındaki çatışmalar yeniden başladı

DSG ile Türkiye destekli gruplar arasında şiddetli çatışma
Dün gece, Ayn Îsa’ya bağlı Mişêrfe ve  Cehbel köylerinde Türkiye destekli grupların bölgeye girmek istemesi üzerine DSG ile çatışma yaşandı.
 
Rojava’daki kaynakların aktardığına göre, DSG Ayn Îsa köylerine girmek isteyen Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu(SMO) gruplarına karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.
 
Edinilen bilgilere göre çatılmalar Ayn Îsa’nın doğusundaki Mişêrfe köyünde yoğunlaştı.  
 
SMO’ya bağlı gruplar Mişêrfe ve Cehbel köylerini kontrol ettiklerini iddia etse de her iki köydeki çatışmalar gece boyunca devam ettiği öğrenildi.
 
TSK’nın ise Eyn Îsa’ya bağlı  Mielek köyü, Ayn Îsa kampı ve M Karayolu üzerindeki köyleri yoğun top atışına tuttuğu kaydedildi.  
 
Rusya’nın DSG’ye Ayn Îsa’yı Suriye rejimine teslim etmeye zorladığı, ancak DSG’nin buna yanaşmadığı bildiriliyor. Bunun üzerine Rusya, Qamişlo’da olduğu gibi Ayn Îsa’da Suriye rejimi ile DSG’nin ortak idaresinde olmasını teklif ettiği ve DSG ile bu konuda bir uzlaşıya varıldığı iddia ediliyor.
 
Ayn Îsa, Kobanê’nin 66 km güneyine, SMO kontrolündeki Girê Spî’ye ise 30 km mesafede yer alan stratejik bir kasaba.
 
DSG kontrolündeki Ayn Îsa, Cizîre ve Kobanê kantonları arasında yer alan stratejik öneme sahip bir kasaba. Ayn Îsa’nın düşmesi halinde Cizîre ve Kobanê arasındaki bağlantı kopuyor.
 
Ayn Îsa aynı zamanda uluslararası M4 karayolu üzerinde yer alıyor. M4 Karayolu Cizre kantonu ile Halep, Lazkiye, Hims, Hama ve Şam’ı birbirine bağlayan stratejik bir yol.