Gergerlioğlu: Teslim olmayacağım

Milletvekilliği düşürülen Halkların Demokratik Parti’li (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Türkiye ve dünyanın bildiği gibi tamamen bir hukuksuzlukla, hasmane bir tutumla, siyasi bir tavırla vekilliğimiz düşürüldü ve cezaevine götürülüyoruz” dedi.

Gergerlioğlu: Teslim olmayacağım

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu tarafından, Ankara’da “Herkes İçin Adalet” kampanyası çerçevesinde din alimlerinin ve Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın katılımıyla “Hak, Adalet ve Vicdan Buluşması” gerçekleştirildi. Geçen hafta vekilliği düşürüldükten Meclis’te polisler tarafından abdest alırken gözaltına alınan Gergerlioğlu, partisinin düzenlediği “Hak, Adalet ve Vicdan Buluşması”na katıldı.

Rûdaw’a konuşan Gergerlioğlu, vekilliğinin hukuksuz bir şekilde ve hasmane bir tavırla düşürüldüğünü söyledi.

Yakın bir zaman da cezaevine konulacağını belirten Gergerlioğlu, “Az bir sürem kaldı. Gelip beni alacaklar muhtemelen, ben teslim olmayacağım, onlar gelip beni alacaklar. Ama kesinlikle halkın vekili olarak benim ve halkın kabul edebileceği bir durum değil. Şu anda karar Meclis’te okundu ve vekillğim düştü ama bu eksik bir hukuki süreç sonucunda yapıldı. Anayasa Mahkemesi başvurumuz beklenmedi. Mahkemeler bitmeden alelacele davrandılar” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, demokrasinin en önemli gereği olan halkın seçimi ile Meclis’e gelmiş bir vekilin vekilliğinin düşürüldüğünü kaydetti.

“Bu resmen hasmane bir tavırdır” diyen Gergerlioğlu, sözlerine şunları ekledi:

“Dile getirdiğimiz insan hakları ihlallerinden dolayı bize bir çelme takılmış durumda. Anayasa Mahkemesi’nden sonuç bekliyoruz. Bunun uzamaması gerektiğini düşünüyoruz. Allah’ın izniyle buradan olumlu bir sonuç alıp Meclis’e tekrar dönme ihtimalimiz çok yüksek. Çünkü karar çok hukuksuz, hiçbir hukukçu bu karar doğrudur diyemiyor. İktidar yanlısı hukukçular bile bunu söyleyemiyor. Biz Anayasa Mahkemesi’nin süreyi uzatmadan dosyaya bakmasını istiyoruz.”

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “örgüt propagandası” iddiasıyla verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının 17 Mart’ta Meclis'te okunmasıyla vekilliği düşürülmüştü.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de “Adalet Nöbetine” başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 21 Mart’ta polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Rudaw