Irak Seçim Komisyonundan KDP adayının adaylıktan çıkarıldığı iddialarına yalanlama

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) adayı Hakim Şerefani'yi adaylıktan çıkardığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Irak Seçim Komisyonundan KDP adayının adaylıktan çıkarıldığı iddialarına yalanlama

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Medya Ekibi Başkanı Dr. İmad Cemil, bugün Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) adayı Hakim Şerefani'nin adaylıktan çıkarıldığı yönündeki iddialarına ilişkin K24'e açıklamalarda bulundu.

Dr. İmad Cemil, söz konusu iddiaları yalanlayarak, komiserler kurulunun, KDP'nin herhangi bir adayını adaylıktan çıkarmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde komisyonun, KDP'nin 20 Ekim 2024'te yapılacak Kürdistan Parlamento seçimleri için aday gösterdiği Şerefani'yi adaylıktan çıkardığı yönünde iddialar yayımlanmıştı.

KDP, Kürdistan Parlamento seçimleri için Duhok seçim bölgesinde 48 aday gösterdi. Bir adayın 140. madde bölgesinde doğduğu için adaylıktan çıkarıldığı iddia edilmişti.

18 Temmuz'da KDP, Kürdistan Parlamento seçimlerinin 6’ncı turu için belirlediği aday listelerini Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun Erbil, Duhok ve Süleymaniye'deki ofislerine sunmuştu.

KDP'nin Kürdistan Parlamento seçimleri için dört seçim bölgesinde 190 adayı bulunuyor.

Kürdistan Parlamento seçimlerinde KDP adaylarının dağılımı şöyle:

1. Erbil: 64 aday

2. Duhok: 48 aday

3. Süleymaniye: 72 aday

4. Halepçe: 6 aday