İsmail Beşikci: Kürtler, Irak'ın toprak bütünlüğünü savunamazlar

Sosyolog İsmail Beşikci Duhok Üniversitesinde uluslararası konferansta yaptığı konuşmada Kürdistan'ın bağımsızlık referandumuna değindi.

İsmail Beşikci: Kürtler, Irak'ın toprak bütünlüğünü savunamazlar

İsmail Beşikci, konuşmasında Halepçe katliamını ve Enfali hatırlatarak Kürtlerin karşı karşıya kaldıkları kaltiamları unutmadan bağımsızlıklarını mutlaka elde etmeleri gerektiğine söyledi.

Pazar günügerçekleşen konferansta Kürdistan'daki son gelişmeler ve bağımsızlık referandumu üzerine fikir alişverişi yapıldı. Beşikci, burada yaptığı konuşmada üniversitenin önemine de değinerek, özellikle Kürdistan'ın bağımsızlığı açısından üniversitenin önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Ancak üniversitede fikir ve ifade özgürlüğü olması gerektiğini, bunun sağlıklı bir toplum ve devlet için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Beşikci şöyle devam etti: "Bağımsızlık konusunda Kürtler Halebçe katliamını unutmamalılar, Enfalin nasıl ve niçin gerçekleştirildiğini iyi anlamalılar. Onca katliamlardan sonra Kürtler bağımsız bir devlet sahibi olmalıdırlar. Zira hala nasıl Irak bölünmesin diyebilirler ki? Hayır, Kürtler Irak'ın toprak bütünlüğünden söz edemezler."