James Jeffrey: Türkiye’ye bağlı gruplar savaş suçu işledi

ABD’nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’nın Girê Spî ve Serê Kaniyê’ye düzenlediği askeri operasyon sırasında, Türkiye ile birlikte çalışan silahlı grupların savaş suçu işlediğini söyledi.

James Jeffrey: Türkiye’ye bağlı gruplar savaş suçu işledi
Rûdaw yayınına katılan James Jeffrey, Ekim 2019'da Türkiye'ye bu grupların suçlarına dair net kanıtlar sağladıklarını ve ardından bazıları hakkında soruşturmalar yürütüldüğünü söyledi.
 
Jeffrey, bu soruşturmaların sonuçlarından ABD'nin de rahatsız olduğunu, bu yüzden Joe Biden Yönetiminin bir grup militanı cezalandırdığını söyledi.
 
James Jeffrey, "Açıkçası Türkiye'nin desteklediği güçler suç işledi, Bidin yönetimi bunu araştırdı ve bu gruplardan birini cezalandırdı" dedi.
 
Jeffrey, "Ekim 2019'un başlarında, müttefiklerinin eylemleri hakkında Türk hükümetine açık kanıtlar sunduk, bazıları soruşturuldu. Bazı soruşturmaların sonuçlarından memnun kalmadık. ABD yönetimi bu gruplardan birini cezalandırdı” diye konuştu.
 
Daha önce Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde olan, Girê Spî ve Serê Kaniyê, Türkiye ve bağlı silahlı grupların kontrolünde bulunuyor.
 
Şimdiye kadar, yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri tarafından bu grupların işledikleri suçlara dair çok sayıda rapor yayınlandı.
 
Bu silahlı grupların saldırıları nedeniyle yüz binlerce Kürt yerlerinden oldu.