Kürdistani Bölgeler Genel Kurulu Başkanı: Kerkük 'derin' sorunlarla karşı karşıya

Kürdistani Bölgeler Genel Kurulu Başkanı Fehmi Burhan, Kerkük'ün "derin" sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek “Kentin demografik yapısı giderek değişiyor.” dedi.

Kürdistani Bölgeler Genel Kurulu Başkanı: Kerkük 'derin' sorunlarla karşı karşıya

Kürdistani Bölgeler Genel Kurulu Başkanı Fehmi Burhan, bugün düzenlenen basın toplantısında, sorunları ele almak üzere Kerkük’teki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkilileriyle bir araya geldiğini kaydederek, “Biz Kürtlerin, Arapların ve Türkmenlerin kardeşliğine ve birliğine inanıyoruz. Ancak bu kardeşliğin şehirdeki yetkililer tarafından geliştirilmesi gerekiyor. Ne yazık ki bu kardeşliği tanımıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kentte halkın demografik yapısının ve kimliğinin giderek değiştiğine, mahallelerin eklendiğine, nüfus ve tarım arazisi sorunlarının arttığına dikkat çeken Fehmi Burhan, “Bu nedenle şubemizden mahalli idare oluşturma çalışmalarını artırmasını istedik. Çünkü bu durum Kerkük halkının çıkarına değil. Halk, oyların karşılığını alma ve bunu kendilerini rahat hissedecek bir hükümete emanet etme hakkına sahip.