Lübnan-İsrail sınırında tansiyon yükseldi

Lübnan ordusunun sınırdaki personeline İsrail tarafından sis bombasıyla saldırılmasına aynı şekilde yanıt verdiği belirtildi.

Lübnan-İsrail sınırında tansiyon yükseldi

Lübnan ordusu yaptığı açıklamada, Güney Lübnan'ın Bastara bölgesinde İsrailliler tarafından atılan sis bombalarının yol açtığı saldırılara karşılık olarak İsrail güçlerine göz yaşartıcı gaz attığını duyurdu. Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, "İsrailli düşman unsurları geri çekilme hattını ihlal etti ve Bastara bölgesinde geri çekilme hattı olan mavi hattın kuzeyinde İsrail tarafından inşa edilen toprak setleri kaldıran bir buldozere eşlik eden Lübnan ordusu devriyesine sis bombası attı" dendi. "Lübnan devriyesi saldırıya göz yaşartıcı bomba atarak karşılık verdi onları işgal altındaki Filistin topraklarına çekilmeye zorladı" ifadesi kullanıldı.

BM barış gücü: Durumu izliyoruz

Bölgedeki BM barış gücü UNIFIL'in sözcüsü Andrea Tenenti ise "Bugün bir gerginlik yaşandı. UNIFIL tansiyonu düşürmek ve bir yanlış anlamayı önlemek için taraflarla temas halinde. Şu anda sahadayız, durumu izliyoruz ve bölgeye sükuneti geri getirmeye çalışıyoruz" dedi.