Peşmerge: ABD Koalisyonu ile Kerkük askeri üssünde olacağız

Peşmerge güçlerinin Kerkük’e dönüşüyle ilgili yaptığı açıklamada bulunan Peşmerge Güçleri Pirde Cephesi Sorumlusu Nuri Heme Ali, yakın bir zamanda değişikliklerin yaşanacağını ifade etti.

Peşmerge: ABD Koalisyonu ile Kerkük askeri üssünde olacağız

Peşmerge güçlerinin Kerkük’e dönüşüyle ilgili yaptığı açıklamada bulunan Peşmerge Güçleri Pirde Cephesi Sorumlusu Nuri Heme Ali, yakın bir zamanda değişikliklerin yaşanacağını ifade etti.

Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden Kerkük ile ilgili olarak Kürdistan'daki bir ulusal televizyon kanalına açıklamada bulunan Peşmerge Güçleri Pirde Cephesi Sorumlusu Nuri Heme Ali, Peşmerge’nin tekrar Kerkük’e dönmesiyle ilgili plana dair, “Uluslararası Koalisyon güçlerinin varlığını sürdürdüğü K1 askeri üssünde Peşmerge bulunacak” sözlerine yer verdi.

Heme Ali, açıklamanın devamında Peşmerge’nin konuşlanacağı bölgelerin belirlendiğini vurgulayarak, “İki bölükten daha fazla bir Peşmerge gücü belirlenen bölgelere yerleşecek. Yakın bir zamanda bazı değişikliklerin yaşanması bekleniyor. Biz de bunu bekliyoruz” şeklinde konuştu.