ABD’den Libya açıklaması: ‘Yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesi yönündeki çağrısını destekliyoruz’

ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard Norland, Libya Dışişleri Bakanı Leyla Menguş'un Türkiye'ye yönelik yabancı kuvvetlerin ülkeyi terk etmesi yönündeki çağrısını desteklediklerini açıkladı.

ABD’den Libya açıklaması: ‘Yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesi yönündeki çağrısını destekliyoruz’

Norland, "Libya Dışişleri Bakanı'nın ülkenin istikrarı için yabancı güçlerin çıkması çağrısını tamamen destekliyoruz" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pazartesi günü Trablus'a düzenlediği ziyarette Libyalı mevkidaşı Leyla Menguş ile ortak bir basın toplantısı düzenlemişti.

Libya Dışişleri Bakanı Leyla Menguş, ülke topraklarındaki tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin varlığının sonlandırılması için Türkiye'ye işbirliği çağrısı yapmıştı.

Menguş, "Libya'nın egemenliğine saygı çerçevesinde, Libya topraklarındaki tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin varlığının sonlandırılması için de (Türkiye'ye) işbirliği çağrısı yapıyoruz" demişti.

Associated Press (AB), Menguş'un açıklamalarının Libya'da birlikleri olan ve Suriyeli paralı savaşçıları ülkeye gönderen Türkiye'ye yönelik bir sitem olarak algılandığını yazmıştı.

Libya'daki yabancı güçlerin ve paralı askerlerin sayısının 20 binden fazla olduğu tahmin ediliyor. 

BM Güvenlik Konseyi diplomatlarının verdiği bilgilere göre bunların 13 bini Suriyeli 11 bini ise Sudanlı. Ülkede ayrıca Rus ve Çadlı savaşçılar bulunuyor.



Sputnik