ABD'den yeni hamle: Haşdi Şabi ilerlemesine karşı sınır güvenliğini PYD sağlayacak

ABD'den yeni hamle: Haşdi Şabi ilerlemesine karşı sınır güvenliğini PYD sağlayacak

KRD News Haber Merkezi

ABD liderliğinde bir araya gelen Körfezin Arap ülkeleri, İran tarafından desteklenen fanatik Şii Haşdi Şabi Milislerinin Suriye-Irak sınırındaki ilerlemesini durdurmak için blgede PYD’yi konuşlandırarak siyasi, askeri ve mali destek verilmesini kararlaştırdı.

NRT TV’nin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri temsilcileri ile Salih Müslim liderliğindeki PYD yetkilileri bir araya geldi. Yeri ve tarihi konusunda bilgi aktarılmayan toplantıda İran destekli fanatik Şii Haşdi Şabi milisleri ve Esad Rejimi güçlerinin Suriye-Irak-Ürdün sınırı boyunca ilerlemesini durdurulmasının konuşulduğu toplantıda Suriye Kürtlerine destek kararı çıktı.

Ürdün-Suriye-Irak sınırının kesişim noktası olan At-Tanf bölgesine konuşlandırılması kararlaştırılan YPG ve YPJ güçlerine toplantıya katılan ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Ürdün ve BAE temsilcileri tarafından askeri ve mali yardım yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Kürtlerin denetimindeki Rojava bölgesinin ekonomisini ayakta tutmak amacıyla Ürdün sınırından bir ticaret güzergahı oluşturulması da kararlaştırıldı.

Tanf bölgesine dün ABD Özel Kuvvetleri konuşlandı

Irak ordusunda isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, dün yaptığı açıklamada, ABD Özel Kuvvetlerinin, Irak'ın Enbar vilayetinde yer alan Esad Askeri Üssü ve Ürdün'den giriş yaparak Suriye tarafındaki El Tanf Sınır Kapısı'na yerleştiklerini söyledi.

Konumu gereği stratejik öneme sahip Enbar vilayetinin, "Tıraybil" Sınır Kapısı'yla Ürdün'e, "El Kaim ve "El Velid" Sınır Kapıları'yla Suriye'ye, Arar Sınır Kapısı ile de Suudi Arabistan'a sınırı bulunuyor.