Amedspor'a yönelik saldırılarda gözaltına alınanların tümü serbest

Bursaspor ile Amedspor arasında Pazar günü Bursa'da oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan dokuz kişi serbest bırakıldı.

Amedspor'a yönelik saldırılarda gözaltına alınanların tümü serbest

Önceki gün oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Amedsporlu futbolcuların sahada saldırıya uğraması ve tribünde yaşanan olaylar gündeme düşmüştü.

Maç esnasında Bursaspor tribünlerinde 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetler ile özdeşleşen "Beyaz Toros" ve “Yeşil”kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterleri açıldı.

Maçtan önceki gün de Amedspor’un kaldığı otelin önüne giden bir grup taraftar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum" ve “İntikam” gibi sloganlar attı.
 
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Bursaspor'un, seyircisi önünde Amedspor'u 2-1 yendiği maçta çıkan olaylar ve açılan pankartlar nedeniyle başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 9 kişiden dün adliyeye sevk edilen 3'ü, savcılıkça serbest bırakıldı.
 
Bugün adliyeye sevk edilen, aralarında tribüne pankart getirip, açanların da olduğu 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.