Avrasya Araştırma Başkanı: 23 Haziran'ın sonucunu Kürt seçmen belirlemeyecek!

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 23 Haziran seçimlerde sonucu AKP’li seçmenin belirleyeceğini iddia etti.

Avrasya Araştırma Başkanı: 23 Haziran'ın sonucunu Kürt seçmen belirlemeyecek!

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul seçimlerinin sonucunu, AKP’li vicdanlı seçmenin belirleyeceğini iddia etti.

Özkiraz, şunları dile getirdi:

Sonucu Ne Kürt seçmen ne milliyetçi seçmen belirlemeyecek. Sonucu vicdanlı seçmen belirleyecek. 31 Mart’ta sandığa gitmeyenler değil sandığa gidip Cumhur ittifakına oy verenler belirleyecek. 31 Mart’ta sandığa gitmeyenler her iki taraf içinde “yaklaşık eşit”.

İmamoğlu lehine çekilen parti secmenlerini hesaplayınca yaklaşık eşit dediğimiz durum kesin eşite dönüşüyor. 

24 Haziran'da AKP diyerek şimdi sandığa gelmeyen seçmene herkes küskün AKP'liler diyor, oysa çoğu “eski AKP’li” ve sandığa gelseler bile bir kısmı AKP’ye oy vermeyecek.

Oy kullanmayan muhalifler çok daha bilenmiş durumda yani Oy kullanmayanlar için avantaj İmamoglu’nda. 31 Mart’ta oy vermeyen ve AKP’ye yakın denilen seçmenin hepsi oy kullansa bile, 31 Mart’ta AKP’ye veren seçmenlerin bir kısmı İmamoğlu’na oy verecekler. Seçimin kaderini de bu grup belirleyecek. 

Katılım zannedildiği kadar yüksek olmayacak. Sandığa gelmeyen seçmenlerin çoğu 31 Mart’ta da oy kullanmayan “eski AKP secmeni” olacak, az kısmı ise “AKP’nin yeni küskün seçmeni” olacak. Muhalif duruşdaki hemen herkes sandığa gelecek. 

Ben farkın en az 4-5 puan olacağını düşünüyorum. Seçimi vermemek için değil, şanslarını bir kez daha denemek için iptal ettiler. Bayramdan sonra net anket sonuçları üzerinden yeniden değerlendirme yaparız…. 

Son olarak: 4 oydan kalan 3’ünü geçerli saymacaktınız… 3/4’ün vicdani getirecek ikinci baharı….