Bafıl Talabani: Kapımız Kürt ruhuyla çalışmak isteyen herkese açık

YNK Başkanı Bafıl Talabani, kapılarının parti çıkarlarından uzak ve Kürt ruhuyla çalışmak isteyen herkese açık olduğunu belirtti.

Bafıl Talabani: Kapımız Kürt ruhuyla çalışmak isteyen herkese açık
Bafıl Talabani

Kürdistan Yurtsevereler Birliği (YNK) Başkanı Bafıl Celal Talabani, Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan son gelişmelere ilişkin yayımladığı bir mesajda, “Temel seçeneğimiz her zaman birlikten yana, her türlü çatışmaya ve bölünmeye karşı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Partisinin uzlaşıya varmak istediğini aktaran Talabani, “YNK, halkın iyiliği ve insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlanması için durumu barış ve uzlaşmaya taşımak istiyor” dedi.

Talabani’nin açıklamasının öne çıkan bazı kısımları şu şekilde:

“Kürdistan Bölgesi geçmişte siyasi çatışmalar nedeniyle karmaşık bir siyasi ve ekonomik durum yaşamış ve bunlar aziz halkımızın yaşamı ve refah düzeyi üzerinde olumsuz etkiler bırakmıştır.

Bu mücadeleci ve dirençli halkımızı, hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmaya ve kararsızlık yaşamaya layık görmedik.

“Yapıcı adımlar atmak istiyoruz”

İnsanımızın yaşamını ve bölgemizi korumak için diplomatik ve yapıcı adımlar atmak istiyoruz. Siyaset, mesafenin değil, halka hizmet etmenin bir aracı olmalıdır.

“Temel seçeneğimiz birlikten yana”

Temel seçeneğimiz her zaman birlikten yana, her türlü çatışmaya ve bölünmeye karşı olmuştur. YNK, halkın iyiliği ve insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlanması için durumu barış ve uzlaşmaya taşımak istiyor.

“Kapımız açık”

Kapımız, dar çerçeveli parti çıkarlarından uzak olup Kürt ruhuyla çalışmak isteyen, temel sorunları çözmek ve ayrım gözetmeksizin halka hizmet etmek isteyen siyasi güç ve taraflara açıktır.

Kürdistan Bölgesi, siyasi güçler arasında güven olduğunda ve bunlar, hep birlikte Kürdistan ve Kürdistan halkı için çalıştığında daha güçlüdür.

“İnatla, karalamayla siyaset yapılamaz”

İnatla, karalamayla siyaset yapılamayacağını, vatanımıza ve insanımıza karşı büyük sorumluluğumuz olduğunu anlamamız önemlidir.

“Yürütülen siyaset kimseye hizmet etmiyor”

Bölgedeki mevcut durum arzu edilen şekilde değil ve yürütülen siyaset tarzı kimseye hizmet etmiyor. Halk, siyasi partiler; siyasi, sosyal ve kültürel figürler de sorunların çözülmesi ve engellerin aşılmasını talep ediyor.

Kaos yaratmak ve medya aracılığıyla savaş çığırtkanlığı yapmak insanları mutlu etmek için hiçbir zaman sebep olmadığı gibi siyasi süreç ve yönetim sürecinde halkı hayal kırıklığına uğratmak için bir araç olmuştur.”