Biden: 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Havaalanı’nı hedef alacak yeni bir saldırı bekliyoruz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, bugün Beyaz Saray güvenlik ekibinden aldığı brifing sonrası Afganistan'daki gelişmelere dair bir açıklama yaptı.

Biden: 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Havaalanı’nı hedef alacak yeni bir saldırı bekliyoruz

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 13’ü ABD askeri olmak üzere 170 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarla ilgili olarak konuşan Biden, 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Havaalanı'nı hedef alacak yeni bir saldırı beklediklerini belirtti. Biden, “Ulusal güvenlik ekibimle yaptığım görüşmede bana Kabil Havalimanı’na yönelik terörist saldırı ihtimalinin çok yüksek olduğu bildirildi. Komutanlarımız, bana 24 ila 36 saat içinde yeni bir saldırı olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bugün Afganistan’ın doğusunda IŞİD-Horasan hedeflerine karşı yapılan saldırıda iki üst düzey militanının öldürüldüğünü duyurmuştu.

Bu arada Beyaz Saray'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, son bir günde Afganistan'dan 6 bin 800 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Bu sayıyla beraber ABD tarafından 14 Ağustos'tan bu yana 111 bin 900, temmuz ayının sonlarından bu yana ise toplam 117 bin 500 kişi Afganistan’dan tahliye edilmiş oldu.