Fransa: Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin yanındayız

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Erbil halkının yanında olunduğu mesajı verildi.

Fransa: Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin yanındayız

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan Erbil’e yönelik füze saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Erbil halkının yanında olunduğu mesajı verildi.

Fransa’nın Erbil’i hedef alan saldırıyı en şidddetli şekilde kınadığının vurgulandığı açıklamada, saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirdiğine ve yaralıların olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenler kişinin ailesine başsağlığı dileğinde bulunulurken, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarının temenni edildiği bildirildi.

Fransa’nın Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Erbil halkının yanında olduğunun vurgulandığı açıklamada, saldırıya karşı Uluslararası Koalisyon çatısı altındaki bütün ülkelerin aynı tutuma sahip olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetlerinin saldırının sorumlularının ortaya çıkarılması ve Iraklıların güvenliği konusunda birlikte hareket etmesi için çağrıda bulunuldu.

Erbil’e düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı. /K24