Güler: 'Irak ve Suriye sınırlarımız boyunca güvenlik koridoru oluşturmaya kararlıyız'

Türkiye'nin Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, Türkiye'nin, Irak ve Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturmaya kararlı olduklarını söyledi

Güler: 'Irak ve Suriye sınırlarımız boyunca güvenlik koridoru oluşturmaya kararlıyız'

Türkiye'nin Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, Politico dergisine röportaj verdi.

Güler, NATO'ya ilişkin, "Türkiye'nin güvenilmez olduğu ifadesini kesinlikle reddediyoruz; böyle bir şey yok. 32 müttefikin bir arada olduğu bir ortamda her konuda aynı görüşlere sahip olunması düşünülemez.

Bazı ülkeler böyle bir algı yaratmaya çalışıyor. Türkiye bugüne kadar (Rusya-Ukrayna) savaşın her iki tarafını da üst düzey görüşmelerde bir araya getirebilen tek ülke oldu. Karadeniz'in stratejik bir savaş alanına dönüşmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Güler, röportajın devamında Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırına ilişkin değerlendirmesinde ise  şu ifadeleri kullandı, "Irak ve Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturmaya ve bölgeyi teröristlerden tamamen temizlemeye kararlıyız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara devam edeceğiz"