İnsan Hakları Örgütü: Türkiye, Afrin’de yeni nesil radikal islamcılar yetiştiriyor

Afrin İnsan Hakları Örgütü yayımladığı bildiride, Türkiye Hükümeti ve silahlı grupların Afrin’deki Kürt kültürü ve kimliğini yok etmek için bir çok cami ve islami merkezler kurduklarını, bu şekilde yeni bir radikal İslami nesil yaratmak istediklerini belirtti.

İnsan Hakları Örgütü: Türkiye, Afrin’de yeni nesil radikal islamcılar yetiştiriyor
Afrin’in içinde bulunduğu son duruma ilişkin rapor yayımlayan örgüt, Türkiye ve silahlı grupların Afrin’i işgal ettikleri Mart 2018’den beri radikal İslami ideolojiye dayalı bir eğitim sistemi ve bunu hayata geçirecek öğretmenler atadıklarını duyurdu.
 
Türkiye Hükümeti’nin okullarda İslami temelleri ve özellikle Müslüman Kardeşlerin (İxwan Mislimin) düşüncelerini esas alan bir eğitim sistemine ağırlık verdiklerine dikkat çeken raporda, bu eğitimin bilimsel ve uluslararası eğitim sistemine aykırı olduğunu, bu sistemin Türkiye eğitim sisteminde bile yer almadığı dile getiriliyor.
 
Afrin İnsan Hakları Örgütü raporun bir diğer kısmında şu bilgilere yer veriyor: “Türkiye Hükümeti farklı bir çok bahaneyle Kürt öğretmenleri görevinden uzaklaştırdı. Buna mükabil olarak Suriye’nin farklı bölgelerinden gelmiş ve Afrin’e yerleştirilmiş Arapları öğretmen olarak atamış durumda. Oysa bu atanan kişiler öğretmenik yapabilme yeterliliğine bile sahip değiller.”
 
Örgüt raporun devamında, atanan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun terörist örgüt olarak kabul edilen Tehrir El – Şam, Ceyş El – İslam ve IŞİD gibi örgütlerin sempatizanları ve taraftarları olduğuna dikkat çekiyor.
 
Uluslararası eğitim sistemi kurallarına göre haftada sadece 2 ders olarak din bilgisi derslerinin verilmesi gerektiğine işaret eden İnsan Hakları Örgütü raporunun devamında, Afrin’deki okullarda haftada 7 ders din bilgisi okutulduğuna dikkat çekerek, bu derslerinde Peygamber efendimizin hayatını anlatan, Kuran – I Kerim kitabının ve dini fetvaların okunması derslerinin haricinde yapıldığına vurgu yapıyor.
 
Islami din derslerinin okullarda fazlalaştırılmasının tehlikelerine değinilen raporda, örgüt yeni ve radikal bir islami nesilin yetiştirildiğine, bunun da Müslüman Kardeşler kültüründe geliştiğine dikkat çekiyor.
 
Türkiye Hükümeti’nin Afrin işgal saldırıları esnasında yıkılan okulları tamir etme yerine 45 askeri karargah kurduğuna dikkat çekilen raporun sonunda Afrin İnsan Hakları Örgütü, Türkiye ve ona bağlı silahlı örgütlerin Afrin’in her tarafında daha fazla cami ve Kuran kursları açtığını belirtiyor. /Basnews