Karayılan: Kürt Kürdün kanını dökerse bir 100 yılı daha kaybederiz

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Kürt Kürdün kanını dökerse bir 100 yıl daha kaybederiz. Asıl felaketi o zaman yaşarız” dedi.

Karayılan: Kürt Kürdün kanını dökerse bir 100 yılı daha kaybederiz
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, ANF’ye verdiği röportajda ”19 Temmuz Rojava Devrimi’ni, Zap, Avaşin ve Metina’da devam eden gerilla direnişini, ulusal birliğin önemini ve KDP ile yaşanan son durumu” değerlendirdi.
 
Rojava Devrimi ile insanlık için büyük bir tehlike olan IŞİD’in yenilgiye uğratıldığını söyleyen Karayılan, bugün Rojava’da yürütülen demokratik özerk sistemin tüm bölgede örnek alınacak bir sistem olduğunu kaydetti.
 
Rojava’daki özerk sistemin şu an büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirten Karayılan, demokrasi ve özgürlükten yana olan tüm güçlerin bu tehlikeye karşı Rojava’yı savunması ve Rojava halkı ile dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.
 
KDP ile yaşanan ”tehlikeli durumun” hala devam ettiğinin altını çizen Karayılan şunları söyledi:;
 
“Ortaya çıkan tehlikenin ardından Kürdistan halkı hem 4 parçada, hem de yurtdışında alanlara çıktı. Aydınlardan sanatçılara, yazarlardan siyasetçilere birçok kesim birlik talebini dile getiren açıklamalar yaptı. Bu durum karşısında bir kamuoyu oluştu. Bir kez daha hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Daha önce belirttiğimiz tehlike hala geçmedi ama umut ediyorum ki her 2 tarafta da olumlu gelişmeler yaşanır ve tehlikeli durum bir an önce değişir. Evet sorunlarımız var ama birlik olamazsak bile birbirimizi zayıflatmamalıyız. Biz hiçbir partinin zayıflamasını istemiyoruz, hiç kimsenin KDP’yi de zayıflatmasını istemiyoruz. YNK’nin de yaşadığı iç sorunlardan güçlü bir şekilde çıkmasını umut ediyoruz…”
 
”Ortak bir strateji yürütmeliyiz. Ulusal bir strateji olmalı. Böyle bir strateji izlemeyip, birbirimize düşersek, birbirimize saldırırsak, Kürt Kürdün kanını dökerse 100 yıl daha kaybederiz. Asıl felaketi o zaman yaşarız. Felaket işte budur. Bizim korkumuz tam olarak bu. Çağrılarımız da bunun içindir.” dedi