Mehmet Metiner'den referandum yorumu

Mehmet Metiner'den referandum yorumu

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde anne ve babası anısına yapılan anaokulu’nun açılış töreninde bağımsızlık referandumu ile ilgili açıklama yaptı.

 Metiner, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (KBY) yapılacak bağımsızlık referandumu için, “Barzani’nin almış olduğu bu karar, en başta Kürtlere kaybettirecek bir karardır. Bu daha çok kendi iç muhalefetiyle ilgili olarak almış olduğu bir karara benziyor. Barzani’nin, Kuzey Irak'ın eski gücü kalmadı. Bir yanda da kendi iç muhalefeti var. Dolayısıyla kendi gücünü, karizmasını tekrar sağlamlaştırmak için daha çok iç nedenlerden kaynaklı böyle bir hamleye giriştiğini görüyoruz. Ama çok yanlış ve tehlikeli bir karar bu. Bu karar en başta Kürtlere kaybettirecek. Bölgede Türk, Arap, Kürt çatışmasını derinleştirecek bir karar. Umarım ve dilerim bu kararından vazgeçer. Bağdat hükümetinin Kuzey Irak yönetimine yönelik yanlış tutumları ortada ama bunlar siyaseten çözülebilecek meseleler.

Biz Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak’ta da Kürtlerin kendi bölgelerinde özgür ve müreffeh yaşamaları gerektiğine inanıyoruz. Ama Barzani’nin Irak Kürtlerine kaybettirecek bu siyasi iç hamlesini de son derece yanlış ve tehlikeli buluyoruz." dedi