Mesrur Barzani: Amacımız vatandaşlarımıza daha iyi ve daha hızlı hizmet vermek

Başbakan Mesrur Barzani, dijital dönüşüm stratejisinin şeffaflığı teşvik etme, bürokrasiyi ortadan kaldırma, yolsuzluk ve kamu kaynaklarının israfını önleme yolunda çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Barzani, "Amacımız, tüm vatandaşlarımıza daha iyi ve daha hızlı hizmet sunmaktır” dedi.

Mesrur Barzani: Amacımız vatandaşlarımıza daha iyi ve daha hızlı hizmet vermek

Kürdistan Bölgesi Dijital Dönüşüm Strateji planı, Başbakan Mesrur Barzani’nin hazır bulunduğu bir toplantı ile açıklandı.

Burada konuşan Mesrur Barzani, bu projenin Kürdistan Bölgesel Hükümeti dokuzuncu kabinesinin kamu hizmetlerinin dijitalleştirilmesi ve e-hükümete geçiş alanındaki reform planlarının bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Bu stratejik planın amacının 2025 yılı sonuna kadar, Kürdistan Bölgesi Hükümetini dijitalleşme ve e-hükümet alanında bölgesel yönetimlerden biri haline getirmek olduğunu vurgulayan Barzani, “Bu amaçla bir yol haritası oluşturulmuş ve uygulanmaya başlanmıştır. Bu yol haritası hizmet projelerinin ve uygulanacak önceliklerin belirlenmesi konusunda Bilgi İşlem Dairesi ve Başbakanlık'a birçok yardım ve kolaylık sağlayacaktır” dedi.

Geçmişte dijitalleşme alanında atılan adımlara değinen Barzani, “Bu yıl ağustos ayında Kürdistan Bölgesi'nde ilk kez dijital ehliyet sistemi devreye girdi. Kürdistan Bölgesi'nde dijital bir altyapı, vatandaşlarımıza çok daha iyi, daha hızlı ve daha verimli hizmetler sunmak için hükümet kurumlarına da hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

Başbakan Barzani, stratejinin "açıklığı ve şeffaflığı teşvik etme, bürokrasiyi ortadan kaldırma, yolsuzluğu ve kamu kaynaklarının israfını önleme yolunda çok önemli bir adım olduğunu" vurguladı.

Mesrur Barzani, kamu hizmetlerinin dijitalleştirilmesi projesi kapsamında yakın gelecekte, yeni bir şirket kayıt sistemini duyuracaklarını, bu sayede işverenlerin, yatırımcıların ve işletme sahiplerinin işini çok daha kolay, hızlı ve mali açıdan uygun hale getireceklerini söyledi.

Turist ve yabancıların Kürdistan Bölgesi'ne gelişini kolaylaştıracak elektronik vize sisteminin de önümüzdeki ay başlatılmasını planladıklarını anlatan Barzani, hükümetin öncelikleri arasında yer alan “e-hükümet” süreci üzerinde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Barzani, "Sık sık güçlü bir ekonomik altyapı inşa etmekten bahsediyoruz. Bu, insanların güvendiği altyapıyı daha iyi inşa edebilmemiz ve daha hızlı ilerleyebilmemiz için hükümetin diğer tüm sektörlerine yardımcı olacak bir altyapıdır. Bu sayede daha parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceği” diye konuştu.