Mesrur Barzani: Kürdistan halkı bağımsızlığa inanmalı

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, “Bağımsız bir ülke olursak uluslararası yasalarla kendi egemenliğimizi elde eder her türlü müdahale önlenir. Ne geri döneceğiz ne de pişman olacağız, bu referandum vaktinde yapılacak” ifadelerini kullandı.” dedi.

Mesrur Barzani: Kürdistan halkı bağımsızlığa inanmalı

Aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi olan Mesrur Barzani, partisinin çoğunluğun oyuyla parlamentoyu aktifleştirmeye ve yeni bir parlamento başkanlığı seçmeye hazır olduğunu belirtti.

Barzani, KDP olarak parlamentonun aktifleştirilmesine karşı olmadıklarını vurgulayarak, “Milletin menfaati doğrultusunda karar verecek bir parlamento başkanı ve parlamentoyu destekliyoruz. Parlamentoyu partisinin menfaati için kullanan bir parlamento başkanını kabul etmeyeceğiz. Referandum milletin düşüncesidir, millet ise parlamento başta olmak üzere ülkemizle ilgili verilecek her türlü kararın meşruiyet kaynağıdır. Referandumun yapılmasını istemeyen ya da bunun şahıs veya belli partilerin görüşü olduğunu iddia edenler için, referandumla milletin düşüncesine başvuruluyor” ifadelerini kullandı.” diye konuştu.

Kürdistan halkı bağımsızlığa inanmalı. Bunun Allah tarafından bize verilen doğal bir hak olduğuna ve uluslararası yasalar çerçevesinde milletlere verildiğine inanmalıyız. Bağımsızlık için başkasına değil kendimize bağlı olmamız lazım.

Bağımsız bir ülke olursak uluslararası yasalarla kendi egemenliğimiz elde eder her türlü müdahale önlenir. Şimdi kendi egemenliğini koruyamayan başka bir hükümetin bir parçasıyız. Onun için herkes hükümetin işlerine müdahale ediyor. Onlar bağımsız olmak istemiyorsa, biz istiyoruz.”