Neçirvan Barzani, Arabistan’ın yeni Erbil Başkonsolosu’nu kabul etti

Suudi Arabistan’ın yeni Erbil Başkonsolosu Muhammed bin Süleyman el Esiri, Erbil ile Riyad arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesi için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Neçirvan Barzani, Arabistan’ın yeni Erbil Başkonsolosu’nu kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bugün Suudi Arabistan Krallığı'nın Erbil Başkonsolosu Muhammed bin Süleyman el Esiri’yi kabul etti.

Yeni görevinden dolayı el Esiri’yi tebrik ederek görevinde başarılar dileyen Barzani, kendilerine her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Suudi Konsolosluğu personelini, Kürdistan Bölgesi'ndeki çalışa ve hizmetlerden dolayı takdir eden Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerinin daha da geliştiririlmesni umut ettiklerni söyledi.

Bu görevi üstlenmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Muhammed bin Süleyman el Esiri de, ülkesi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesi için her türlü çabayı göstereceğini ve iki taraf arasındaki ortaklık ve işbirliği alanlarını genişletmek için çalışanacağını belirtti.

Görüşmede ayrıca bölgedeki durum, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkelerle ilişkileri, iş olanakları ve yabancı sermayenin Kürdistan Bölgesi'ndeki işleyişi ile iki tarafın ortak çıkarlarını ilgilendiren diğer konular ele alındı.