Neçirvan Barzani: KDP, Kürdistan'ın dönüm noktası olmuştur

Neçirvan Barzani: KDP, Kürdistan'ın dönüm noktası olmuştur

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani KDP’nin 73’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “KDP’nin kuruluşu Kürdistan’ın tarihi dönüm noktası olmuştur. Kürdistanlı vatandaşlarımızın desteğiyle de güçlü olmaya devam edecektir” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani, Genel Başkan Yardımcısı görevini yürüttüğü partisinin 73’üncü kuruluş yıldönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. 

KDP’nin inanç ve köklü bir ilkeye sahip olmasından dolayı tarih boyunca iniş ve çıkışları atlattığını belirleten Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“KDP kopukluk ve çetin günler geçirdi. Ancak köklü bir ilke ve inanca sahip olduğundan dolayı bütün bu zor günleri ve kopuklukları atlatmayı başarmıştır. Her zaman Kürdistan’ın dimdik ayakta kalması ve başarması için çalışmıştır. Aynı zamanda Irak’ın demokrasi ve sivil hareketinin gelişmesinde büyük katkısı olmuştur. Bu nedenle Irak’ın tarihinde güçlü bir konuma sahiptir”

Partisinin köklü ve geniş tabanlı, aynı zamanda gelişim ve aydınlık bir gelecek için çalıştığını anımsatan Barzani, “KDPli kadınlar ve gençler Kürdistan’ın gelişmesi için büyük bir umuda ve isteğe sahip. KDP emekçi ve tecrübeli üyeleri ile değerli ve vefalı sevenleri ile güçlü kalmaya devam edecektir. Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta yapılan seçimlerde büyük başarı elde etmesinin altında bu neden yatıyor” ifadelerini kullandı.

Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kürdistan halkına hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Neçirvan Barzani, “ KDP bundan sonra daha kapsamlı plan ve yol haritaları ile Kürdistan halkının bütün etnik unsurlarıyla birlikte mücadelesine hizmet etmeye devam edecektir” sözlerine yer verdi.