PDK-Bakur’dan teşekkür mesajı

PDK-Bakur, parti sözcüsü Hamit Kılıçaslan’ın vefatı nedeniyle başsağlı dileyen parti, kurum ve şahıslara teşekkür etti.

PDK-Bakur’dan teşekkür mesajı

PKD-Bakur’dan yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs nedeniyle 28 Kasım günü hayatını kaybeden parti sözcüsü Hamit Kılınçaslan (Hemîdê Smayîlaxa) için pek çok parti, kurum ve şahıstan başsağlı mesajı geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Bu vesileyle başta Başkan Barzani olmak üzere ülkemiz Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi partiler olan PDK, PDK-S, PDKİ, HAK-PAR, PAK, PSK, DBP, HDP, PYKS’ye sivil toplum kurumları olan CNK, DİAKURD, KOM-KAR, İsveç Kürt Federasyonu, Nehri Vakfı, Kurmancı Çalışma Gurubu’na, KED-KOM, DalKurd ve mesaj yayımlayan, telefonla ulaşan, bizzat taziyeye katılan tüm şahıslara acımızı paylaştıkları için teşekkür ederiz” denildi.

1948 yılında Kızıltepe’nin Smailaxa köyünde dünyaya gelen Kılıçaslan, ilk, orta ve lise eğitimini Kızıltepe’de tamamladı.

1960’lı yılların sonunda okuduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden siyasi nedenlerden dolayı atıldı. 1969 yılında daha aktif bir şekilde Kürdistan Demokrat Partisi Türkiye (KDPT) içerisinde siyaset yapmaya başladı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Rojava’ya geçmek zorunda kaldı ve 1983 yılında İsveç’e yerleşti.

DDKO’nun kurucu üyeleri arasında yer alan Kılıçaslan, aynı zamanda 30 yıldır Kürtçe alanında çalışmalar yürüten Kurmanci Çalıştay Grubu üyesiydi.

Evli ve 6 çocuk babası olan Hamit Kılıçaslan, PDK Bakur sözcüsü olarak görev yapıyordu.

Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 28 Kasım günü de vefat eden Kılıçaslan, Kızıltepe’nin Smailaxa köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.