Peşmerge Bakanı: 'Durum hassas, Irak Ordusu ile birliktelik şart'

Peşmerge Bakanı: 'Durum hassas, Irak Ordusu ile birliktelik şart'

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, durumun çok hassas olduğunu birlik içerisinde olmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Kürdistan Parlamentosu’nda Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgelerle ilgili oturumunda parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Kürdistani bölgelerin durumunun iyi olmadığını ve Irak Ordusu ile güvenlik boşluğunun oluştuğu alanları doldurarak, ortak savunma bölgeleri oluşturmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Terör örgütüI IŞİD’in söz konusu bölgelerdeki eylemlerini arttırdığını kaydeden İsmail, daha önce uyarı yaptıklarını ve o bölgede yaşayan tüm kesimlerin can ve mallarının korunmasının Irak Hükümeti’nin sorumluluğunda olduğunu bildirdiklerinin ifade etti.

Irak Savunma Bakanlığı ile görüşmelerde ilerleme kat ettiklerini kaydeden Peşmerge Bakanı, en kısa sürede iyi bir anlaşmaya varmak istediklerini dile getirdi.

Yeni hükümetin göreve başladığı 1 yıllık süre içerisinde Peşmerge içerisinde reform ve disiplin konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyleyen İsmail, Peşmerge birlikleri içerisindeki parti aidiyetlerini sonlandırmak için çalıştıklarını bildirdi.