Pompeo'dan 'Rojava' açıklaması

Pompeo'dan 'Rojava' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik harekatını durdurmaya ikna etmek için Ankara’ya gönderdiği Mike Pompeo, “Onların saldırı pozisyonundan çıkmasına ihtiyacımız var. Bunların hepsini yeniden toparlamaya başlama noktası için ateşkese ihtiyacımız var” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik operasyonuyla ilgili Fox Business Network'e açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme beklentisi içinde olduklarını belirten Pompeo, “Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüze görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında; Erdoğan'ın durması lazım, Suriye'ye bu istilayı durdurması lazım” dedi.

Suriye’deki duruma bir çözüm bulma arayışı içerisinde olduklarını ifade eden Pompeo, “Bu, pek çok devlet ve aynı zamanda devlet olmayan aktörün rol oynadığı karmaşık bir mesele, Suriye'deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız” diye konuştu.

Ateşkes konusuna da değinen Pompeo, “Onların saldırı pozisyonundan çıkmasına ihtiyacımız var. Bunların hepsini yeniden toparlamaya başlama noktası için ateşkese ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye yönelik yaptırımlarla ilgili soruya yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı, “ABD'nin amacı ABD-Türkiye ilişkilerini koparmak değil, Türkiye'yi bu tür davranışlara girme kapasitesinden mahrum bırakmak ABD Suriye'de vakum oluşmamasını garantiye almak için uğraşıyor” dedi.