SDG, Rakka operasyonundan çekiliyor mu?

SDG, Rakka operasyonundan çekiliyor mu?

ABD'li yetkililer, Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) verdikleri büyük kayıplardan dolayı Rakka'daki operasyonu durdurduğuna ilişkin iddiaları yalanladı.

Bölge ve dünya ülkelerinin dikkati Rakka'daki IŞİD karşıtı operasyona yoğunlaşmışken, Suriye İç Savaşı ile ilgili haberlere ağırlık vermesiyle tanınan ARA News'te Wladimir van Wilgenburg imzalı bir haber dikkat çekti.

Haber'de SDG'nin Rakka operasyonundan çekileceği iddialarından ve ABD'nin bu iddiaları yalanladığından söz ediliyor. Habere göre, Operation Inherent Resolve (Öz Kararlılık Harekatı) sözcüsü Albay Ryan Dillon şöyle bir açıklama yaptı:

"Rakka'da IŞİD karşıtı operasyon devam ediyor. Bu hafta, SDG 35 km kareden fazla bir alanı IŞİD'den kurtardı. SDG, operasyonları askıya almış değil, bu doğru değil."

Diğer bir ABD'li yetkili daha ARA News'e, SDG'nin operasyonları askıya aldığına dair haberleri yalanladı.

Söz konusu iddialar gerek SDG tarafından da yalanlanırken, koalisyon içinde bir çatlak olup olmadığına dair sorulara yol açtı.

SDG kaynakları, operasyonun başlamasından bu yana Rakka'da sekiz mahalleyi özgürleştirdiklerini, Yarmuk mahallesindeki ikinci savunma hattını da yararak çemberi daralttıklarını belirtiyorlar.

SDG ayrıca, güneydeki Hişam el Abdul Malik mahallesinde, Eski Rakka'nın ortasındaki eski cami yakınlarında çarpışmaların devam ettiğini ve çok sayıda paralı IŞİD savaşçısının öldürüldüğünü ekledi.

SDG'nin üst düzey kadın komutanlarından Klara Rakka, Dengê Amerika Radyosundan Mutlu Çiviroğlu'na yaptığı açıklamada, operasyonu askıya alacaklarına dair söylentilerin asılsız olduğunu, bu tür söylentilerin operasyonlarını lekelemeye yönelik olduğunu, mücadeleye devam ettiklerini ifade etti.