Rusya’dan Türkiye’ye üstü kapalı YPG uyarısı

Rusya’dan Türkiye’ye üstü kapalı YPG uyarısı

Rakka Operasyonuna sayılı günler kala Suriye’deki güç savaşında kan kaybeden Türkiye’nin yeniden söz sahibi olmak için attığı Özel Ordu girişimine Rusya’dan üstü kapalı olumsuz cevap geldi. Ankara yönetiminin attığı adımlardan rahatsız olduğunu her açıklamasında belli eden Rusya, Dışişleri Bakanı sözcüsü Zaharova aracılığıyla Suriye’de ilerleyen dönemlerde artabilecek sorunların kaynağı olarak Türkiye’yi işaret etti.

Haftalık basın toplantısında kameralar karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘Ankara’dan gelen bazı açıklamalar nedeniyle Suriye’nin kuzeyinde şiddet olaylarının artması ihtimalinin yüksek olduğunu’ savundu.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, “Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) karşı geniş çaplı bir operasyon başlatılacağına ilişkin Ankara’dan gelen tehditler ve Kürtler ile Türkiye destekli yasal olmayan silahlı güçler arasında düzenli olarak yaşanan çatışmalar, Suriye’nin kuzeyinde şiddet olaylarının artması ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor” dedi.

Türkiye, ABD’nin IŞİD’e karşı YPG’ye doğrudan silah verme kararının ardından Irak ve Suriye’deki YPG mevzilerine müdahale sinyali vermişti.