SON DAKİKA / SDG içindeki Arap savaşçılar, Rakka operasyonundan kovuldu

SON DAKİKA / SDG içindeki Arap savaşçılar, Rakka operasyonundan kovuldu

Ahmed Faik-KRD News / Suriye Demokratik Güçleri içinde yer alan Quwwat Al-Nukhbat grubu, Rakka Operasyonundaki tüm görevlerden el çektirilerek silahlarına SDG tarafından el konuldu.

4 Bin 500 kişilik Sanadid Savaşçıları adlı bir çatı örgütün bileşenlerinden biri olarak Suriye Demokratik Güçleri bünyesinde IŞİD’e karşı savaşmakta olan Araplardan oluşan Quwwat Al-Nukhbat grubu, Rakka’daki operasyondan el çektirildi. Rakka’nın doğusunda Meşlab, Sinaa, ve Eski Rakka kentindeki alanlarda savaşmakta iken Rakka Operasyonundan geri çekilmesi istenen Quwwat Al-Nukhbat grubunun silahsızlandırılacağı öğrenildi.

Araplardan oluşan Quwwat Al-Nukhbat grubunun operasyondan çıkartılması ile ilgili olarak net bir açıklama yapılmasa da şu ana dek bölgeden gelen bilgilere göre grubun dahil olduğu Sanadid Savaşçıları Örgütü’nün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ilişkisinin en önemli etken olduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte operasyon sahasında Arap savaşçıların operasyonda önyargılı olduğu, operasyon sırasında başarısız hamleleri, koordinasyona dahil olmamaları ve Quwwat Al-Nukhbat grubunun IŞİD’den ele geçirdiği bir çok alanı ve mevziyi kısa süre içinde tekrar IŞİD’e teslim etmesi de grubun izole edilme sebepleri arasında gösterilmekte.