TSK, İdlib'e yığınak yapıyor

TSK, İdlib'e yığınak yapıyor

İdlib yeniden dünya gündeminde olduğu kadar Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor. Son günlerde bölgede tansiyon yükseldi. TSK ile Suriye ordusu karşı karşıya. 

Havadan ve karadan Rusya destekli Suriye ordusu bölgede ilerleyişini sürdürürken, TSK'nin vurulan ve altı askerin yaşamını yitirdiği saldırının yankıları da sürüyor.

Bölgede sular ısınırken, TSK de İdlib'e yığınak yapıyor. 

Suriye Gözlemevi, dün sabah saatlerinden bu yana Türkiye'ye ait 400'den fazla kamyon ve askeri aracın Suriye'ye geçiş yaptığını duyurdu. 

Suriye Gözlemevi, Türkiye ordusuna ait askeri konvoyların dün sabah saatlerinden itibaren Suriye'ye yoğun geçiş yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Dünden bu yana, zırhlı araçlardan oluşan beş Türk Ordusu konvoyu, personel taşıyıcılar ve kamyonlar Kafr Lusin üzerinden Suriye'ye giriş yaparak Halep ve İdlib kırsalına yöneldi.

Bu konvoylardan biri M4 üzerinden Areha bölgesine giderken bir tanesi de Saraqeb'de durdu.

Buna göre, Pazartesi sabahından beri Suriye topraklarına giren kamyon ve askeri araç sayısı 400'ü geçtiği belirtildi. Bu arada İdlib ve Halep'e doğru yol almakta olan TSK'ye ait tümenler formasyon halinde Halep- Lataika yani M4 karayolu'na - Türk güçlerine ait bir bölge- yönlendi. 

Bu durum Türkiye'nin Astana Anlaşması'nı bozduğu yönünde ithamda bulunduğu Rusya'ya karşı bir hamlesi olarak görülüyor. 

(Mezopotamya Ajansı)