Reuters: ‘Üç ismin kabineye girmesi neredeyse kesin’

Seçimlerin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuracağı yeni kabineyle ilgili çeşitli isimler gündeme gelirken Reuters, Kabine'ye yeni girecek 3 ismin kesinleştiğini AK Parti içinden üst düzey kaynaklara doğrulattı. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı, Hakan Fidan ve İbrahim Kalın'ın Kabine'de yer alacağı belirtiliyor.

Reuters: ‘Üç ismin kabineye girmesi neredeyse kesin’

Reuters haber ajansına konuşan dört üst düzey yetkili, Erdoğan'ın yeni kabinesinde eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yer vermesine neredeyse kesin gözüyle bakıldığını söyledi.

Reuters'taki Orhan Coşkun imzalı özel habere göre yetkililer, Şimşek'in Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Hazine ve Maliye Bakanı olabileceğini söyledi.

Aynı yetkililere göre, yeni kabinede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın yer alması da neredeyse kesin gibi.

Cumhurbaşkanlığı ve Şimşek, Reuters'a herhangi bir açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Haziran Cumartesi günü Meclis'ten yemin ettikten sonra yeni Kabine'yi açıklaması bekleniyor.