TSK, Kanimasi'deki Geli Haspa bölgesini bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetler’ine (TSK) ait savaş uçakları Kanimasi nahiyesine bağlı Baze köyünün Gali Haspa bölgesine hava saldırısı düzenlediği öğrenildi.

TSK, Kanimasi'deki Geli Haspa bölgesini bombaladı
Türk Silahlı Kuvvetler’ine (TSK) ait savaş uçakları Kanimasi nahiyesine bağlı Baze köyünün Gali Haspa bölgesine hava saldırısı düzenledi. 
 
 Kanimasi nahiyesine müdürü Serbest Sebri, Kanimasi ve Amedi bölgelerinde hava saldırılarının devam ettiğinin belirterek, “Saldırının zararına ilişkin şu ana kadar her hangi bir bilgimiz yok” dedi.
 
TSK’nin Irak Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye yönelik havadan ve karadan operasyonu sürüyor. Bölgede çatışmaların yanısıra bombardımanlar da yaşanıyor. 
Rudaw’ın aktardığına göre TSK’ye ait savaş uçakları Berwari Bala ile Zînare Kesta bölgelerini bombaladı.
 
Hava saldırısı sonucu ormanlık alanda yangın çıktığını belirtildi. 
 
TSK, 12 gündür Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Zınarı Kesta bölgesine havada ve karadan operasyon düzenliyor.
 
Haberde TSK’nin altı farklı bölgeye helikopterle asker indirdiği bilgisi de yer aldı.
 
Haberde şu ifadeler yer aldı: 
 
“TSK’nin saldırıları nedeniyle 500 arı kovanı yok edildi, helikopterler Kesta çevresini bombalıyor bu nedenle halk arasında panike neden oldu. Ayrıca saldırıla nedeniyle 1600 dönüm arazi yandın. Ayrıca bölgedeki güvenlik endişesi nedeniyle köylüler tarım arazilerine gidip sulama yapamıyor. Bu nedenle de devamlı zarar ediyorlar."
 
Türkiye 23 Nisan’da Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Metina bölgesine havadan ve karadan operasyon başlattığını açıklamıştı.