Türkiye üç bölgede savaşa doğru gidiyor

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, Türkiye'nin karşısındaki üç önemli tehlikeyi ve muhtemel etkilerini YouTube kanalında analiz ediyor. Zelyut, “Türkiye üç bölgede savaşa doğru gidiyor” görüşünü savunuyor.

Türkiye üç bölgede savaşa doğru gidiyor

Türkiye'nin karşısındaki üç önemli tehlikeyi ve muhtemel etkilerini YouTube kanalında analiz eden Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, “Türkiye üç bölgede savaşa doğru gidiyor” görüşünü savundu ve üç savaşın dolar, Doğu Akdeniz ve Rojava olduğunu dile getirdi.

Doların 6 liranın üstüne çıkması ile dışa bağımlılığın daha da artacağını dile getiren ekonomist, şirketlerin iflaslarının daha da artacağı ve hemen herkesin hayatta kalma mücadelesine gireceğini öngörüyor.

Sonbaharda kurda daha da artış gözlemlenebileceğini söyleyen Zelyut, Doğu Akdeniz’de doğalgaz arayışına ilişkin kriz nedeniyle bir çatışma yaşanacağını öne sürüyor.

Rum lider Anastasiadis’in Türkiye’yi Birleşmiş Milletler’e şikâyet ettiğini hatırlatan analist, ABD’den de uyarı mesajlarının geldiğine dikkat çekiyor ve “Savaş çıkabilir” mesajını veriyor.

“ABD, Çin’le Pasifik’teki sorunlarını ve Rusya’yla Kırım sorununu çözdüğü vakit, İsrail’le bir olup hatta Mısır’ı da yanına alıp orada Türk donanmasının önüne çıkacak” diyen Zelyut, “Bizim Fatih gemisi orada sondaj yapıyor ve burada bir sıcak çatışma çıkacak çünkü işin ucunda petrol ve doğalgaz var” ifadesini kullanıyor.

Zelyut, üçüncü olarak da Kuzey Suriye ve Fırat’ın Batısı konusunda 10 binlerce kişilik YPG ordusu kurulduğunu hatırlatıyor ve ekliyor:

“Buradaki savaş er ya da geç Türkiye’nin kapısını çalacak.”