Ukrayna'dan Rusya'yı kızdıracak açıklama: Türkiye' ile İHA üretmeyi planlıyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyareti öncesinde Ukrayna Savunma Bakanı, Türkiye'yle, insansız hava araçlarının üretimi için bir fabrika konusunda anlaşma imzalamayı planladıklarını açıkladı.

Ukrayna'dan Rusya'yı kızdıracak açıklama: Türkiye' ile İHA üretmeyi planlıyoruz

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Kiev ziyaretinde Türkiye yapımı insansız hava araçlarının üretileceği bir fabrika için anlaşma imzalanmasının planlandığını açıkladı. Erdoğan'ın ziyareti öncesinde basın mensuplarına brifing veren Reznikov, "Türkiye'yle, insansız hava araçlarının üretimi için bir fabrika ile pilot eğitim merkezi konusunda bir anlaşma imzalamayı planlıyoruz" dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre Reznikov, 'yeni nesil insansız hava araçlarının Ukrayna yapımı motorlara sahip olacağını' da söyledi.

'UKRAYNA-RUSYA SINIRINDA 115 BİN ASKER VAR'

Reznikov aynı açıklamada, 'Ukrayna'nın doğusundaki ateşkes ihlallerinin sayısının azaldığını' ve son üç haftada can kaybı yaşanmadığını da da söyledi. Reznikov'un, Ukrayna sınırındaki Rus askerlerinin sayısını da 115 bin olarak vermesi dikkat çekti. Bu sayının geçmişte, 100 bin olduğu telaffuz ediliyordu.

RUSYA SİHA SATIŞINA KARŞI ÇIKMIŞTI

Ankara'nın geçtiğimiz sene Ukrayna'ya sattığı Bayraktar SİHA'ları Rusya'nın tepkisini çekmişti. Moskova, bu SİHA'ların Doğu Ukrayna'daki Rusya yanlılarına karşı kullanılmaması konusunda uyarıda bulunmuştu.