600 İsrailli hayatını kaybetti, Gazze’de de 370 kayıp var

İsrail basını, radikal islamcı Hamas örgütünün liderliğinde Filistinli silahlı grupların düzenlediği saldırılarda dünden bu yana hayatını kaybeden İsrailli sayısının 600'e çıktığını bildirdi.

600 İsrailli hayatını kaybetti, Gazze’de de 370 kayıp var

İsrail merkezli Kanal 13 televizyonu ve diğer medya organları, dün başlatılan ve bugün de devam eden saldırılarda ölen İsraillilere ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Buna göre dünden bu yana devam eden saldırılarda 600 İsrailli hayatını kaybetti, 2 bin kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı 370'e yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının ise 370'e ulaştığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki kayıplara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 370 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 200 kişinin yaralandığı kaydedildi.

159 konut tamamen yıkıldı

Öte yandan Gazze Şeridi'ne düzenenen İsrail saldırılarında, 159 konut tamamen yıkıldı, bin 210 konut ise kısmen hasar gördü.

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Dairesi Başkanı Selame Maruf, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında maddi hasara ilişkin açıklama yaptı.

AA’nın aktardığına göre Maruf, "İşgal güçleri, dün gece yarısına kadar 13 çok katlı binanın da aralarında bulunduğu 159 konutu tamamen yıktı, 36'sı oturulamayacak hale gelen 1210 konuta ise kısmen hasar verdi” dedi.

İsrail'in Gazze’deki hükümete bağlı Çalışma Başkanlığı binası başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını ve iki camiyi hedef aldığını aktaran Maruf, vurulan yerler arasında İçişleri Bakanlığa ait 19 tesisin bulunduğunu kaydetti.

Elektrik şirketinin, maruz kaldığı bombalama sonucu 13 ana hattın kesilmesi, 4 trafo ve 12 direğin tahrip edilmesiyle uğraştığını söyleyen Maruf, İsrail'in elektrik tedarikini durdurmasının, "elektrik dağıtım saatlerini günde 8 saatten 4 saate düşürdüğü için insani durumu daha da kötüleştirdiğini" ifade etti.