Van’daki o mahallede Covid-19 vaka sayısı 46 oldu

Van’daki o mahallede Covid-19 vaka sayısı 46 oldu

Başkale İlçesinin Örmetaş Mahallesi’nde sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 46’ya çıktı. Mahallenin bir mezrası da salgının yayılmaması amacıyla karantinaya alındı.

İl dışından gelenleri gizlediği gerekçesiyle Muhtar Mikail Duman’ın görevden uzaklaştırıldığı Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi’nde, koronavirüslü hastaların tespiti için sağlık ekiplerinin çalışması sürüyor.
Bu kapsamda özel çalışma alanı haline getirilen Örmetaş Mahallesinde yapılan testler sonucunda koronavirüs vaka sayısı 46’ya yükseldi.

Öte yandan Örmetaş Mahallesinin 9 hane 75 nüfuslu Poyrazalan Mezrası salgının yayılmaması için karantinaya alındı. Poyrazalan mezrasında şu ana kadar herhangi bir pozitif vakaya rastlanmadı.
Başkale İlçesinin Örmetaş Mahallesi, 7 Nisan 2020’de İstanbul’dan gelen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıkması dolayısıyla karantinaya alınmıştı.

Bu arada Van’da şu anda  Başkale, Çaldıran, Gürpınar ve Saray ilçelerinde koronavirüs vakası nedeniyle 8 yerleşim yerinde karantina uygulaması sürüyor.