Zelenski doğruladı: Karşı saldırı başlattık

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya yönelik karşı saldırı başlattıklarını doğruladı.

Zelenski doğruladı: Karşı saldırı başlattık

Kiev yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği toprakları geri almak için karşı saldırı başlattıklarını açıkladı.

Zelenski, "Karşı saldırı ve savunma eylemleri gerçekleşiyor" dedi, ancak karşı taarruzun hangi aşamada olduğu hakkında detay vermeyeceğini söyledi.

Bu açıklamalar, Ukrayna'nın güneyinde ve doğusunda çatışmaların tırmanmasının ve beklenen saldırının ilerleyişi hakkındaki spekülasyonların ardından geldi.

Ukrayna birliklerinin doğuda Bahmut yakınlarında ve güneyde Zaporijya yakınlarında ilerlediği ve Rus hedeflerine uzun menzilli saldırılar düzenlediği bildirildi.

Putin de açıkamıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü yayınlanan bir röportajında, Ukrayna kuvvetlerinin taarruza başladığını, ancak ilerleme girişimlerinin ağır kayıpları beraberine getirerek başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Bu arada Rus yetkililer, son günlerde kilit öneme sahip Zaporijya bölgesinde çatışmaların tırmandığını söylüyor. Ukrayna kuvvetlerinin, Rusya'yı Kırım'a bağlayan işgal altındaki bölgeyi yarıp, Rus kuvvetlerini ikiye bölmek için güneye doğru ilerlemeye çalıştığı düşünülüyor.

Geçen hafta Kahovka Barajı'nı barajının yıkılmasının ardından ülkenin güneyinde meydana gelen büyük selin Ukrayna'nın bölgedeki ilerlemesini engelleyebileceği belirtiliyor.

Sel, Dnipro Nehri'nin her iki yakasında yaklaşık 596 kilometrekareyi etkiledi.

Cumartesi geceki konuşmasında Zelenski, sel basan Herson ve Mykolaiv bölgelerinden 3 bin kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Herson'un bölgesel yöneticisi Oleksandr Prokudin, su seviyelerinin 27 cm düştüğünü, ancak Ukrayna'nın elindeki bölge olan nehrin sağ kıyısındaki 30'dan fazla yerleşim yerinin hala sular altında olduğunu ve yaklaşık 4 bin konutun su altında kaldığını söyledi.