Tendürek'te askeri operasyon başlatıldı!

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Tendürek, Kanîspî ve Mêrga Pelexê bölgelerine Türk Sillahlı Kuvvetleri tarafından askeri operasyon başlatıldı.

Tendürek'te askeri operasyon başlatıldı!

Diyadin ilçesi sınırları içinde yer alan Tendürek, Kanispi ve Merga Pelexe bölgelerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından askeri operasyon düzenlendi.

Tendürek Dağı’nda devam eden operasyonda helikopterler de kullanıldı. Zırhlı araçların sevk edildiği bölgede yerel kaynaklar PKK’lilerle çatışmalar yaşandığını bildiriyor.

Dünden beri devam eden operasyonla ilgili açıklama yapan Türkiye İçişleri Bakanlığı 1 PKK’linin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlık, “Eren Abluka-10” adını verdiği operasyon kapsamında bir PKK’linin hayatını kaybettiğini, gözaltına alınan 2 PKK’linin de “yeşil” kategoride arandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre operasyon, Ağrı Emniyet Müdürlüğü, Ağrı ve Van Jandarma Komutanlıkları, Jandarma-SİHA, Polis-SİHA, hava kuvvetleri, jandarma özel harekat, polis özel harekat, jandarma komando timleri ve korucuların katılımıyla yapıldı.

PKK’den, kayıp verdikleri yönündeki haberlere dair henüz bir açıklama gelmedi.