20 yaşındaki genç Kürtçe şarkı dinlediği için bıçaklanarak öldürüldü

20 yaşındaki genç Kürtçe şarkı dinlediği için bıçaklanarak öldürüldü

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde dün akşam 20 yaşındaki Barış Çakan, Kürtçe müzik dinlediği için 3 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Çakan’ın kalbine aldığı bıçak darbesi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Dün akşam Ankara'nın Etimesgut İlçesi’nin Alsancak Mahallesi’nde, gece arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan Çakan Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırı sonucu kalbinden yaralanan Çakan olay yerinde yaşamını yitirdi. Üç saldırganın ise olaydan sonra gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Özel Etimad Hastanesi’ne kaldırılan Çakan’ın cenazesinin bugün toprağa verilecek.

Çakan ve arkadaşına saldıran kişilerin Yozgat, Kırıkkale ve Tokat nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

Gencin öldürülmesi sosyal medyada tepkiye neden oldu

Çakan’ın öldürülmesi sosyal medya platformlarında da tepkiye neden oldu. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, cinayete tepki göstererek “Irkçılık suçtur! Kürt düşmanlığı yapanların elinde Barış'ın kanı var” ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun da “Kürd’ün diline, tarihine, kültürüne, doğasına, mezar taşına; kısacası her şeyine düşmansınız!!” diyerek tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay ise 20 yaşındaki Çakan’ın ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD’de değil, burada!” dedi.