ABD: IŞİD'in elindeki bölgelerin yarısını kurtaran Kürtleri destekleyeceğiz

ABD: IŞİD'in elindeki bölgelerin yarısını kurtaran Kürtleri destekleyeceğiz

Haftalık basın brifinginde gazetecilerin karşısına çıkan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rakka kentinin kurtarılması konusunda Kürt güçler için “en iyi güç” tanımlaması yaparak ABD’nin Kürtler ile işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

Haftalık basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, ABD-Kürt ilişkileri, IŞİD sonrası süreç ve ABD’nin Kürtlere desteği ile ilgili gelen soruları yanıtladı.

Gazetecilerin sorularına temkinli cevaplar veren ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert bölgenin geleceği, Kürtler ile ilişkiler ve IŞİD sonrası coğrafya üzerine şu sözleri söyledi:

“Amerika'nın, koalisyonda yer alan ve IŞİD'in elindeki bölgelerin yüzde 40 - 50’sini kurtaran ortaklarını destekleyeceğini biliyorum. Bu bizim desteklediğimiz bir şey. Bu bir gecede bitecek bir şey değil, uzun vadeli bir süreç.

Demokratik Suriye Güçleri etkili bir güç. Mesela DSG'yi Rakka'nın kurtarılması için en iyi güç olarak görüyoruz. Ayrıca onlarla birlikte yakından çalışıyoruz. Kesinlikle o bölgede onlar çok iyi işler başladı. Ancak bunun ötesinde ben geleceğe dair tahminlerde bulunamayacağım.”