'ABD Peşmerge Güçleri ile Irak ordusunun ortak operasyonlarından memnun'

Sirwan Barzani, ABD’li yetkililerin Peşmerge Güçleri ile Irak ordusunun terör örgütü IŞİD’e karşı son ortak operasyonlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiğini söyledi.

'ABD Peşmerge Güçleri ile Irak ordusunun ortak operasyonlarından memnun'

Twitter hesabından açıklama yapan Mahmur-Gwer Cephesi Komutanı Sirwan Barzani, terör örgütü IŞİD’e karşı sürdürülen operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’li askeri yetkililerle bir araya geldiklerini dile getiren Sirwan Barzani, bölgedeki son gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Sirwan Barzani, ABD’li yetkililerin Peşmerge Güçleri ile Irak ordusunun terör örgütü IŞİD’e karşı son ortak operasyonlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiğini belirtti.

Mahmur-Gwer Cephesi Komutanı’nın aktardığına göre ABD’li yetkililer, IŞİD’e karşı sürdürülen ortak operasyon ve işbirliğinin sürmesini istedi.

Sirwan Barzani, geçtiğimiz günlerde sabaha karşı Kerkük’ün Sergeran ilçesi kırsalında Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu tarafından IŞİD’li teröristlere karşı arama tarama faaliyeti gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Sirwan Barzani, operasyonun gerçekleştirildiği Sergeran sınırının 300 kilometrekarelik bir alan olduğunu kaydetmişti.

Peşmerge Güçleri’nin 5 ve 6’ncı Cephe’de görevli birlikleri ile Irak ordusunun 8 ve 14’üncü Tümen’e bağlı askerlerinin yer aldığı operasyona komandolar ile Peşmerge Güçleri 2, 10, 14 ve 18’inci Tugayları da destek vermişti.