İngiltere'den Kürdistan Bölgesine bir milyar poundluk yatırım

Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanı Dr. Dara Reşid, dün İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Jon Wilks ve beraberindeki heyeti kabul etti.Ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta hayata geçirecek projeler için bir milyar pound sterling ayırdığını belirten Jon Wilks’in, görüşmede Reşid’e, “İngiliz firmalarının Kürdistan Bölgesi’nde tarım, turizm, sağlık, eğitim, yapı ve bankacılık konusunda yatırım yapması için yönlendiriyoruz” dediği belirtildi.

İngiltere'den Kürdistan Bölgesine bir milyar poundluk yatırım

Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanı Dr. Dara Reşid, dün İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Jon Wilks ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta hayata geçirecek projeler için bir milyar pound sterling ayırdığını belirten Jon Wilks’in, görüşmede Reşid’e, “İngiliz firmalarının Kürdistan Bölgesi’nde tarım, turizm, sağlık, eğitim, yapı ve bankacılık konusunda yatırım yapması için yönlendiriyoruz” dediği belirtildi.

Açıklamada, iki taraf arasında ticaret ve askeri konuların da görüşüldüğü işaret edilerek, Jon Wilks’in Kürdistan’ın bölgede ve Irak’ta sahip olduğu role ülkesinin önem verdiğine işaret edildi.

Erbil-Bağdat ilişkilerinin de ele alındığı toplantıda İngiliz diplomat, “Ülkem, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözüme yönelik gereken tüm adımları atmaya hazırdır” dedi.

Görüşmede, Irak’ta nüfus sayımının yapılması konusuna değinen Dr. Dara Reşid, “Tartışmalı bölgelerde yıllardır değitirilmeye çalışılan demografinin normale getirilmesinin ardından ülkede nüfus sayımı konusunun gündeme gelmesi gerekiyor. Yıllardır 140. Maddenin uygulanması bekleniyor. Söz konusu madde uygulanarak, asli bölge halkının evlerine dönmesini sağlamak gerekiyor” diye konuştu.

‎Beraberinde de Jon Wilks, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile Bağdat’ın sağlıklı bir nüfus sayımı gerçekleştirmesi için gereken tüm çabayı göstereceğine işaret etti.