ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Daha fazla saldırı planlıyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerika’nın askerlerine saldırıldığında karşılık vereceğini göstermek için ek saldırılar düzenleme niyetinde olduğunu söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Daha fazla saldırı planlıyoruz

Sullivan bu açıklamayı NBC televizyonuna yaptı.

Jake Sullivan, Cuma günkü saldırıları başlangıç olarak niteledi ve daha fazla adımın atılacağını belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Orta Doğu'daki İran destekli gruplara daha fazla saldırı planladığını belirterek, "Güçlerimiz saldırıya uğradığında, insanlarımız öldürüldüğünde ABD'nin karşılık vereceğine dair net bir mesaj göndermeye devam etmek için ek saldırılar ve ek eylemler gerçekleştirme niyetindeyiz" dedi.

Son saldırının ABD'nin tepkisinin sonu değil başlangıcı olduğunu ifade eden Sullivan, "Bazıları görülen, bazıları belki de görülmeyen daha fazla adım olacak. Bunu ucu açık bir askeri eylem olarak tanımlamıyorum" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, Amerika’nın İran’a saldırı düzenleyip düzenlemeyeceği yönündeki soruya yanıt vermekten kaçındı.

Kirby: Bu saldırı ilk tur

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de Fox News’a yaptığı açıklamada İran’ın desteklediği gruplara Cuma günü yapılan saldırının daha ilk tur olduğunu, daha fazla adımın geleceğini vurguladı.

Ürdün’de Amerikan askerilerine yönelik saldırıda 3 askerin yaşamını yitirmesi, yaklaşık 40’ının da yaralanmasının ardından Amerika Irak ve Suriye’de İran’ın desteklediği grupları hedef almış, 85 hedefi vurmuştu.

Yaklaşık 20’si Irak’ta olmak üzere 40 kişinin bu saldırılarda yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

İran Dışişleri Bakanlığı, Irak ve Suriye’ye yönelik saldırıların stratejik hata olduğunu belirtmiş ve bunların bölgedeki gerilimle istikrarsızlığı arttırmaktan başka bir sonucu olmayacağını kaydetmişti.

Husilere ait 36 hedef vuruldu

ABD ve İngiltere Cumartesi günü de Yemen’de Husileri hedef almış ve 36 hedefin vurulduğu açıklanmıştı.

İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana İran'ın desteklediği gruplar tarafından Amerika'nın Ortadoğu'daki askeri varlığına yönelik 170'den fazla saldırı düzenlendi.

Bu saldırılar içinde ilk defa Ürdün'deki saldırıda ABD askerleri yaşamını yitirdi.